God Natt

Inga dödsfall idag..
Sjukt trött varit på benen sen 06 i morse.

I morgon blir det praktik 09-16
Sen drar jag till Lindesberg på valborgsfirande, ska träffa en kompis som jag inte sett sen november. Ska bli göör kul!

Nu måste jag sova så jag orkar med hela dagen i morgon.

Håkan jag saknar dig såå mycket, mer än vad jag trodde var möjligt...

Puss!

Ingen ursäkt

Nu har jag ingen dålig ursäkt att komma med.. har helt enkelt inte orkat skriva något..
I helgen var jag i alla fall i halmstad och det var jättemysigt. Bara hänga med Håkan och Sniff och göra det som faller på..

Igår började praktiken, fick börja morgonen med ett döttsfall, mitt första. Lite läskigt men det gick bra. Har ju iof varit på en obduktion, men det var en helt annan sak.

Måste skynda mig nu, börjar kl 14 och bussen går halv.. ville ju cykla men det ska jag inte ens gå in på.. blir bara irriterad.

Om jag orkar ikväll så skriver jag en rad..

Puss!


Tentadag

Nu är jag tillbaka...
De senaste dagarna har jag pluggat tenta inte så jätte mycket, men tillräckligt för att inte orka mycket mer.. Får världens huvudvärk så fort jag ska läsa.. kanske dags att kolla synen.

Idag hade vi praktisk tenta och som jag skrev tidigare fick vi dra en uppgift som vi skulle genomföra och prata om.  Min första uppgift var temperaturtagning och omvårdnad av patient med feber den andra var sond och sondmatning. Det gick hyfsat bra, men det kändes lite förvirrat.. Men jag tror att det gick vägen.

I morgon bär det av till halmstad 07.25 ska bli så skönt att komma hem ett tag. Tar inte med mig datorn, men Håkan har ju en så jag ska försöka uppdatera om jag har tid. Annars återkommer jag på måndag, som också är min första praktikdag... spännande =)

Nu ska jag damsuga och packa..

Puss!

VårCaprice I Lindesberg

Min pappa sjunger i manskören Harmoni i Lindesberg.
Varje år har dom en vårcaprice där dom också har med en hemlig gäst, i går var det dags för den 25:e Capricen.
Som stolt dotter satt jag bänkad på den första föreställningen. Förra året var pappas första men då bodde jag i Halmstad så då var det lite svårt.
Det var en makalös föreställning som började med att dom körade till ett punkband som heter Gulsot. Pensionärerna i publiken var nog inte så roade.. Sen kom den hemliga gästen.... Lotta Engberg! Inte undra på att hon inte kunde vara med på körslaget :P
Det var två underhållande timmar och jag var jättestolt över pappafar!
Tyvär fick man inte ta kort men här är en bild på de gäster som varit med under åren.
image144
Kram!


Äcklad

Ibland blir man förundrad över vad människor kan ta sig till. Hur dom kan göra vissa saker som för mig är såå obegripligt. Man GÖR bara inte så!!!

Igår var jag och Emmy på Björnstugan... det var sista gången!

Så vad hände??
Jo vi var på dansgolvet och hade allmänt roligt, så det dyker upp en kille av utländsk härkomst. Han försöker få dansa med Emmy men hon visar tydligt att hon inte vill, men han ger sig inte.. Tillslut börjar han försöka med andra tjejer som också drar sig undan.
Sen ser jag något i ögonvrån, något som jag slog i från mig för det kunde inte vara sant. Men sen så ser jag det igen.. han har handen innanför byxorna, sen helt plötsligt drar han fram hela jävla paketet och börjar gnida sig i mot intetont anande tjejer.. Jag sliter med mig Emmy från golvet, fortfarande tveksam om jag såg rätt.. Men det gjorde jag. Vi sprang fram till en vakt som vänligt men bestämt avvisade killen i från lokalen.
Men nu då? Ska dom bara låta honom gå? Tydligen, eftersom dom inte kan göra så mycket.

Våran kväll var förstörd och vi går hem efter en stund.. Jag är så äcklad, så förbannad att en människa kan göra något sånt i mot människor om inte har en aning.. Sen då? Vart går han då? Hem kan jag knappast tänka mig, tänk om han gick in i en park och väntar att första bästa tjej ska komma förbi.
Jag tänker på dom tjejer på dansgolvet som inte märkte vad som hände... fy fan.. eller det man inte vet det mår man inte dåligt av.. men va fan!

Jag önskar att vi hade gjort något mer.. en sån människa ska inte få gå lös...

image143
Min reaktion av händelsen...

Minnen

Denna låt var på en av mina första cd-skivor =) Den framkallar många minnen...
Ullis å Karin, det var denna låt jag pratade om när jag sa att det lät som ankor i början av låten :P

Kontakt

image142
Detta kallar jag att få kontakt....hihihihi


Mandi special...

Kom på att jag har haft Sniff special och Rossi special men inget för Mandi.. Det går ju inte för sig.. Här kommer bilder på mitt senaste tillskott..

Mandi-doo som Håkan kallar henne..
     
De fyra första bilderna är tagna på katthemmet där jag hämtade henne.. Visst är dom underbart fina.

Gnällspik

Alltså, jag brukar sällan ha tråkigt... Hittar alltid något på tv:n eller en bra bok eller surfar omkring på nätet.. Men ikväll då jag måste vara vaken till 02.00 för att hämta mamma så har jag så otroligt tråkigt!!
På dumburken är det inget bra, jag har sett alla filmer och boken som var jätte spännande i morse är urtråkig...

kl är 22.26 och jag vet inte vad jag ska göra!!! 3½ timme kvar!! Gaah!
Tänkte om jag skulle försöka sova en stund... men jag är ju fan klarvaken!

Buhu snyft synd om mig...

Nu och då...

Denna bild tog jag den 25 mars, alltså för lite mer än tre veckor sedan.
image130

Denna bild tog jag för fem minuter sen.
image131
Me like!

Nu får det vara nog!

Ny dag nya tag kom igen nu för fan!! Ligg inte där som en annan dönick.. ut i solen med dig!!!!!

image129
Jaaa jaa, sluta tjata! (Ibland blir jag lite schitzo)

Huvudvärk

Jag var inte så duktig idag...
Visserligen jag jag på demenscentrum och det gick bra. Jag fick träffa min handledare och hon verkade jätte trevlig, lite mjäkig dock. Men det blir nog bra. Kommer att få lära mig mycket (hoppas jag)

Men sen var det slut på duktigheterna. Har haft spänningshuvudvärk sen i lördags så jag orkade varken till cykelhandlaren eller försäkringskassan. Men det ska jag fixa i morgon.

I morgon natt ska jag skjutsa hem mamma till Linde, hon ska ut på krogen med ett gäng kompisar. Sen ska jag sova kvar och på lördag eftermiddag sjunger pappa i vårcapricen. Som stolt dotter ska jag närvara.

Nu tänkte jag försöka få ihop schemat till VFU:n

Puss!

Saker som jag borde göra idag...

Först ska jag åka ut till min VFU-plats, som är Demenscentrum, tar ett djupt andetag och inbillar mig att det kommer att gå jätte bra. Sist jag jobbade på en demensavdelning så blev jag sjukskriven. Visserligen var det fler saker som spelade in, men miljön på den arbetsplatsen hade en stor del i det. Under den sommaren jag jobbade hade jag sammanlagd 30 minuters rast. Vi var underbemannade och hade de svårast sjuka patientern på vår avdelning. Lämnade man de själva i korridoren så slutade det med att dom försökte strypa varandra med kökshandduken (det hände, jag lovar). Man var ständigt under hot att bli slagen, (visserligen av en 80 årig gammal tant, men jag lovar att de kan slåss rätt bra) och var alltid tvungen att vara proffesionell och lugn. Man fick stänga in sig hos tvättmaskinen och spöa upp den lite i stället för att få ut sina aggressioner. Men jag ska inte säga att jag inte trivdes, de boende var för det mesta jättegulliga och dom kan ju faktiskt inte rå för att de är sjuka.

Efter Demenscentrum så ska jag till cykelhandlaren och fixa ny ventil till framdäcket, håller tummarna på att det är det som är felet.

Tillsist om jag hinner ska jag till försäkringskassan, annars får jag ta det i morgon. Som den student jag är så kommer jag inte att få några pengar alls i juni eftersom sista CSN kommer i Maj och första lönen i Juli. Lite småjobbigt faktiskt.

Nu ska jag försöka göra mig lite anständig..

Kram!

Barnmorskorna

På onsdagar på svt går en serie som heter barnmorskorna. Eftersom jag troligtvis vill bli barnmorska i framtiden så följer jag denna serie varje vecka.
Men idag blev jag så arg när jag såg det... En av barnmorskorna ville sätta en västerviksblocka på en föderska som hade väldigt väldigt ont. Den är tydligen snabbverkande och lätt att sätta. Men.. läkaren ville inte eftersom hon var dålig på det, okej det kan jag ta. Men sen gick barnmorskan vidare och frågade en av sina kollegor. Som i en mycket otrevlig ton sa "Ja, det kan jag. Men jag gör det inte! För det får jag inte betalt för." Va fan!
Okej att hon inte får betalt, men här har vi en patient som verkligen behöver detta och hon vägrar! Tyvärr så kommer man alltid möta sådana bitterfittor idioter i sitt yrke men det är sorgligt. Patienten kommer alltid först och om man nu absolut inte vill så ska man fan vara trevlig mot sina kollegor. Gaaah!

Panik

Fick lite panik nyss när jag insåg hur mycket det är kvar i skolan och hur lite tid det är...

Onsdag 23/4 Exemination på KTC (Kliniskt Tränings Centra)
Vecka 18-22 (28 April-30 Maj) VFU (Verksamhetsförlagd utbildning)
Lördag 3/5 Omtenta Vetenskapsteori
Under VFU:n ska ett flertal teman göras och lämnas in.
4/6 Tredelad jättetenta där 1/3 är läkemedelsberäkning och där får vi inte ha ett enda fel.

Shit!

Övning KTC

Igår var det övningsdags inför exeminationen som sker onsdag näsa vecka.
Exeminationen går till så att man får dra två lappar med varsin uppgift, sen får man 30 min att förbereda sig (inför varje uppgift) och 15 minuter på sig att genomföra det.

Igår övade vi på puls, blodtryck, sug, syrgas, kateter och injektion. I morgon är det övningar hela dagen och då ska vi öva på resten.

    
Vissa delar på dockan ser ganska så eh.. verkliga ut.. I alla fall på bild..

Kram!

Tänd ett ljus

Måndagen 14 april kl. 21:00 tänder vi ett ljus i vårt fönster för Engla och hennes familj. Sprid detta vidare så att så många fönster som möjligt får lysa för Engla ikväll som ett manifest mot att vi inte tolererar våld mot barn, unga och medmänniskor i överlag i vårt samhälle!

Fredagkvällen i bilder...

I går kväll var den fulbildskväll... Många läskiga bilder togs av både mig och Emmy. Men det var många fina också, bilderna fångar verkligen hur roligt vi hade det =)

          

Ni är så goa!

Kram!


Ont i skallen

Har varit några hängiga dagar nu.. Har känt hela veckan att jag inte varit riktigt bra.. Eller som mamma sa, när man jobbar inom vården är man inbillningssjuk hela tiden.
Men... jag ska summera de dagar som gått..

Torsdag:
Detta skulle vara en lång skoldag, men eftermiddagen plockade vi bort eftersom vi lagt det schemat själva.
Under förmiddagen fick vi känna på hur det är att bli matad och att någon borstar tänderna på en. Det var väldigt lärorikt. Vi fick ha ögonbindel eftersom vi skulle få känna på hur det är när man måste "blint" lita på den personen som har ansvaret.

   
På den forst bilden ser man vatten med förtjockningsmedel (för att det ska bli lättare att svälja) Det smakade som papper.. urk! På andra bilden är det timbal mat (passerad mat som är formad som ursprungsmaten i största mån eftersom vi äter både med munen och ögonen) På den sista bilden är det Karin som borstar mina tänder. Det var en underlig känsla.

Fredag:
Igår var det dags att lära sig att sätta en kateter serilt. Jätteroligt att få prova men eftersom dockorna inte var så trovärdiga så fick vi ju ingen känsla om hur det käns på riktigt. (Jag tror inte att patienter har silikonbehandlade underreden)
I går kväll var det tjejkväll och det var kanon kul. I vanlig ordning var det mycket skratt och kvällen avslutades med ett par vändor singstar. Alla var ju så superduktiga som vanligt. Ullis spöade oss som vanligt fast det var lite jämnare eftersom hon varit förkyld en längre tid, Krya på dig nu Ullis!

Idag:
Har jag varit däckad med värdens huvudvärk och ont i bihålorna. Har varit sängliggande hela dagen i stortsett förutom de timmarna jag tvättade. I morgon bara måste jag laga cykeln, har inte råd att åka mer buss.


 
Jag har ett 15-tal hängivna läsare som besöker mig i stortsett varje dag. Eller jag vet ju inte om det är samma människor så jag skulle så gärna vilja att ni lämnade en komentar och berättar vilka ni är.. Skulle va så roligt....

Orka!

Idag är jag trist.. orkar inte skriva något vettigt..

Återkommer i morgon

Puss!

"Prisa gud! Här kommer skatteåterbäringen!"

Hehe jag är nöjd! Supernöjd!
3800 kr!
En resa till gotland Öland? i sommar med Håkan blir det för de pengarna... =D

Puss i ljumsken!

Otacksamma hårbollar!

Gjorde fisk idag..
Tänkte vara lite snäll och ge kissekatterna lite fisk också..
Mandi gick fram, vände och sprang och gömde sig...
Rossi gick fram, luktade,  backade ett steg och skakade på framtassen så som han gör när han luktar på något han inte vill äta..

Tack så jävla mycket!

Me!

Eftersom jag inte har någon fantasi och jag gillar att sno saker så tog jag en lista från Emmy..
UTSEENDE

[ ] Jag är kortare än 160cm.  - Hehe näää är 181
[x] Ibland tycker jag att jag är ful. -  Jodå det händer...
[x ] Jag blir lätt brun. - Skapligt... om inte annat så behåller jag min färg typ året om.. tihi..
[x ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg. - Har den typiska svenska färgen som kan liknas vid en råtta... inte vackert! Så jaa tack!
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg. Ja dom flesta...
[x ] Jag har en tatuering.- Jag har snobben tatuerat på ryggen, har planer för två till...
[x] Jag är osäker över mitt utseende.- Det händer...
[ ] Jag har haft/har tandställning. Nej men jag ville ha!?
[x] Jag har glasögon/linser.- Borde använda läsglasögon ja...
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.- Ja jag skulle göra en kemisk peeling i ansiktet för att få bort alla mina fula ärr
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg. Det har hänt någon gång.. när mins jag inte dock.
[ ] Jag har mer än två piercingar.- Nej, kan inte ha...
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen. Nej sa jag ju...
[x ] Jag har fräknar. - Nej, jag har mina ärr i stället, skulle hellre ha fräknar.

FAMILJ
[ ] Jag har svurit åt mina föräldrar.- Nej skulle aldrig falla mig in
[x] Jag har rymt hemifrån. Japp, jag han 50 meter innan mamma släpade hem mig igen..
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.- Nope
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop.- Nej och tack för det... de är mycket lyckligare nu.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal. Nej
[x] Jag vill ha barn nån dag.-Ja tack ett par stycken..om jag får som jag vill.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar. Yes yes till syrra!
[ ] Jag jobbar.- Sommaren 2010 börjar jag mitt yrkessamma liv!
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet - Både och, somnade en hel del under gymnasiet och brukade ta en power nap när jag var timvikarie.
[x] Jag gör nästan alltid mina läxor-Ja och jämt i sista minuten, sån är jag fortfarande..
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan. Varit sjuk och på semester några gånger.
[x] Jag underkändes i (eller avbröt) mer än en kurs i fjol. Hoppade av komvux för ett år sedan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats. - Smakade ett wienerbröd när jag jobbade på ica.
[x] Jag har fått sparken. Ja från ica.. tror inte att det var pga wienerbrödet...

SKAMLIGHETER
[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.- Nej det vore illa
[ ] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer.-Aldrig hänt, extreme homemakeover därimot.. omg!
[x ] Jag har pissat på mej av skratt. - Inte fullt ut men liite liite har kommit någon gång..
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat. - Ha ha ja.. men ni skulle höra mamma.. herregud!
[x] Jag har gråtit av skratt. - Haha ja jag kommer att leva tills jag blir 235..
[ ] Jag har limmat fast min hand i något. - Nej men däremot kletat in handen i tuggumi.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan. - Nej, det verkar läskigt så jag hoppar över det..
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats. - Nej men mina nuvarande jeans är väldigt trasiga.

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[x] Jag har brutit ett ben. Två faktiskt.. ont ont ont
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.- En kompis skar upp handen i fyllan och vågade inte gå till akuten själv.. Han sydde utan bedövning!!! Galning..
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor. - Ja.. fasen vad det kliade!
[ ] Jag har haft/har astma.- Nej men jag har en viss obstuktivitet.. (svårt med utandningen)

RESANDE
[x] Jag har kört mer än 300km på en dag. -Aaa 400 tillochmed...
[x] Jag har flugit.- Ja mot min vilja.. läskigt!
[ ] Jag har varit i Ryssland. -
[ ] Jag har varit i Kina.
[x] Jag har varit i Sverige. - Ett par gånger..
[ ] Jag har varit vid Haldefjäll. - Nej men i flera andra fjäll..
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA. - Nej men det är en dröm.. vill till New York
[x] Jag har varit i Afrika.- Var i tunisien 2003

EFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad. - Nej det vore lite pinsamt.. Linde är ganska litet..
[x ] Jag har sett en fallande stjärna. - Ja det är häftigt..
[x ] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna. - Ja men inget har blivit uppfyllt vad jag vet..
[x ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas. - Är tvättstugan offentlig?
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.- Trycker på den knapp jag ska och INGET annat..
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen. - Tränade kickboxning förut så det hände då och då ja.. Av misstag förstås!
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan. - Nej men det skulle vara ashäftigt!
[x ] Jag har gått "skinny dipping". - Ja en sommar med några vänner. Det var kallt.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens. - Ja det har hänt, det är skoj!
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme. - Det tror jag allt
[x ] Jag har krockat i en bil. - Blev påbackad av en käring som fick panik och backade in i mig igen..
[x] Jag har skidat. - Ja i typ 10 år men jag lärde mig aldrig.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel. - Hade huvudrollen i en musikal i sexan, trots att jag inte kan sjunga. Har även spelat en ekorre i klas klättermus.
[x ] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet. - Håkan =)
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga. - Ja, har även råkat köra huvudet i snön när jag åkte snowboard
[ ] Jag har sett norrskenet. - Nej men det skulle vara en upplevelse.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten. - Räknas kvällen?
[x ] Jag har aprillat någon. - Försökt men aldrig lyckats
[x] Jag har åkt taxi. - Ja, några gånger, i stockholm åkte jag med en chafför som inte hittade.. Kul..
[x ] Jag har ätit sushi. - Ja fast bara hemmagjord
[x] Jag har åkt snowboard. - Det är något av det roligaste som finns... älskar min bräda!!!


FÖRHÅLLANDEN
[ ] Jag är singel -Nope

[x] Jag är i ett förhållande.- Ja med Håkan!
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[x] Jag har varit på en blind date. Ingen hit.
[x] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar. Tråkigt nog..
[x] Jag saknar någon just nu. - Hååååkan!
[ ] Jag är rädd för att bli övergiven. -Det har hänt, men inte nu..
[ ] Jag har varit otrogen i ett förhållande. -Nä fy..
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig. - Sånt är inte skoj.. speciellt när killen vet om det är driver med en..
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit. - Never!
[ ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit. - Never igen..
[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande. - en mirandanalle.. för dyr för att kasta..

SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön. - Nej
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare. - Inte det heller.. men vi hade en sjukt snygg praktikant i 7:an
[x] Jag har blivit kysst i regnet. Ja, Fast inte på ett fyra bröllop och en begravningvis.
[x] Jag har kramat en till mig helt okänd person. - Ja man har ju varit full..
[ ] Jag har kysst en till mig helt okänd person. - Men inte så full..

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra. - Säger som Emmy, det har säkert hänt men minns det inte..
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra. - Ja det har hänt för många gånger..
[ ] Jag har smygit ut utan lov. -Gjorde aldrig något dumt när jag var liten, var för feg.
[ ] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar. Se ovan.
[ ] Jag har en hemlighet som ingen vet. - Nej Håkan vet alla mina hemligheter..
[x] Jag har fuskat i ett spel. - Ja annars blir det ju ingen sport :P
[x] Jag har struntat i ett prov.- Struntade i ett par tentor i Halmstad

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol. - Jomenvisst..
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.- Ibland men inte jämt.
[ ] Jag kan inte svälja piller. -Kan svälja 4 på en och samma gång..
[x] Jag har blivit diagnoserad med depression. Sommaren 2006
[ ] Jag tar mediciner mot depression. - Har gjort..
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.- Nä men falsk bulimi, äter och äter men spyr inte..
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.- Inte en heel dag.. men en halv.
[x] Jag har vaknat gråtande.- Ja när jag var liten och drömde läskigt.
[ ] Jag har somnat gråtande. - Nej jag ligger och grubblar då.

DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö. - Det händer, speciellt när jag flyger.
[x] Jag hatar begravningar.- Ja, är inte det typ en självklarhet.
[ ] Jag har sett någon dö.
[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.-Tyvärr
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CDn.
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.- Äger tre mp3spelare men vill ha en ipod!
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga - Booring
[ ] Jag äger många dyra designerväskor. Nej men billiga väskor..
[x] Jag äger något från H&M. - Ett och annat.. försöker låta bli att handla där men det är svårt.
[ ] Jag samlar på serietidningar. - När jag var liten samlade jag på Kalle Anka
[ ] Jag äger något från Benetton. Benewhat?
[x] Jag äger något jag köpt på E-bay. - Ja mitt minneskort till kameran
[ ] Jag äger något från Diesel. Nää


RANDOM
[x ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det. - Ibland.. men helst inte..
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang. - Inget jag känner att jag vill ha.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor. - Jodå det blir bättre och bättre.
[ ] Jag ser på nyheterna. - Nej
[ ] Jag dödar inte insekter. - Jodå en och annan mygga och fluga
[x ] Jag svär ofta. -Jämt.. lite jobbigt i vissa situationer.
[x ] Jag sjunger i duschen. - Haha ja alltid..
[ ] Jag är en morgonperson. - Varken morgon eller kväll.
[ ] Jag betalade för min rington. - Inte min nuvarande
[ ] Jag är petig med grammatik. -Nej, vet knappt vad gramatik är.. 
[x] Jag är en sportfanatiker. Ibland kan det vara riktigt roligt med sport
[] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar. - Nope
[ ] Jag är bra på att baka.- Hehe ett ord.. rosa födelsedagstårta..
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå. Nej, svart
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan. -Aldrig!
[x] Jag vet hur man skjuter. Skjutit med en Ak5:a
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt. -Självklart, ingen annan gör ju det.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka. - Faktiskt inte..
[ ] Jag är bra på matematik.- ungefär lika bra som på gramatik.
[x] Jag tror på spöken.- Tyvärr ullis så gör jag det.
[ ] Jag är online 24/7 på msn, även som "Borta" - Nej men ofta
[ ] Jag har inte lämnat in arbeten och ändå fått 10 i en kurs. - Nä sån tur har inte jag..
[x ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet. - Nej aldrig.. fy sjutton.
[x] Jag är väldigt kittlig. -Ja på vissa ställen..
[x ] Jag älskar mörk choklad. - Mumma!
[x ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.- Jaa! Det är så kul!
[ ] Jag är bra på att minnas ansikten.- Nej
[ ] Jag är bra på att minnas namn. - Nej
[ ] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv. - Jo jag har ganska klara planer.. det är skönt!


Klaaar shit det var jobbigt.. Men lite skoj =)

Kramisch!


Injektioner

Idag har det varit grymt roligt i skolan!
Idag hade vi injektionsteknik.. intet ont anande gick vi till skolan i tron att vi skulle sticka på dockor.. Det skulle vi visserligen göra, men vi skulle även sticka varandra. Blev på 0.2 sekunder svettig i både handflatorna och under fötterna..Shit vad nervös jag var.. Men det gick jätte bra, först stack jag på Ullis sen hon på mig.
Nä man sitter där med sprutan i handen och nålen på väg in i armen på någon så känns det helt otroligt overkligt. Men samtidigt insåg jag att tamejfan! Jag är snart sjuksköterska.. Va coolt!

Läraren berättade att enligt en undersökning så är sjuksköterskor innerst inne små sadister som gillar att sticka folk.. sjukt.. Hoppas inte att det gäller mig.. Fast det var riktigt skoj.. Muahahaha...

Detta har vi lärt oss idag...

Subkutana injektioner

En subkutan injektion innebär att läkemedlet sprutas in i underhudsfettet. Därifrån tas det verksamma ämnet upp i blodet och sprids sedan i kroppen via blodet.

Subkutana injektioner verkar oftast långsamt och i jämn takt. Insulin, som används om man har diabetes, är exempel på ett läkemedel som man tar subkutant.

 

Intramuskulära injektioner

En intramuskulär injektion innebär att läkemedlet sprutas in i en muskel. Därifrån tas det verksamma ämnet upp i blodet och sprids sedan i kroppen via blodet.

Intramuskulära injektioner verkar oftast snabbare än subkutana, men långsammare än intravenösa. Kortison och många vacciner är exempel på läkemedel som man kan få intramuskulärt.


Nålarna för intramuskulära injektioner är läskigt stora...

Fler problem...

Katterna lägger av sig vinterpälsen + damsugarpåsen är full + har inte råd att köpa nya = vääldigt vääldigt dammigt och stora tussar katthår överallt...

I natt fick jag andnöd när jag skulle sova... inte bra!

Problem...

Denna låt har jag när håkan ringer till mig...

På tv har dom en funlight reklam där den spelas.. gissa om jag blir förvirrad när den visas..
Älskar ju när Håkan ringer till mig och så blir jag lurad...

Stackars mig!

Sjuk dag...

I morse ringde klockan halv sju.. BLEAH!
På förmiddagen hade vi föreläsning om inkontinens och nationalisering och på eftremiddagen hade vi föreläsning om kommunikation och demens.. Det mesta var intressant men 9 timmar i skolan är fruktansvärt tungt..

Blev lite ledsen när jag skulle hem.. punka på cykeln igen!
Men det var nästan väntat.. när jag var på väg till skolan så cyklade jag på hertig karls allé (en av örebros mest trafikerade gator) så dök det helt plötsligt upp en hög med glas. Hann inte stanna eftersom jag hade rätt hög fart och på vänster sida rusade bilarna förbi och på höger sida hade jag en hög trottoarkant.. SKIT!
Får försöka fixa det själv denna gång...

Ikväll ska jag leka zombie framför tv:n.

Kram

Natti...

Dags att nanna kudden...Kissemissarna sover redan..

Gnight!

Nostalgi

Mitt absoluta favoritprogram när jag var liten...

Hemma!

Som vanligt så var Emmy så otroligt snäll och hämtade upp mig vid bussen..

Nu ligger jag framför tv:n med pizza mage och är ganska så trött..
Ska försöka hålla mig vaken tills Håkan kommer hem, saknar honom redan... känns inte skoj att behöva vänta 18 dagar.. Tänk om man hade obegränsat med pengar.

På fredag ska jag på jobbintervju för ett extrajobb på ett lager.
Lite extra pengar skulle inte sitta fel.
Det är alltid för mycket månad kvar i slutet av pengarna..

Kram


Vad göra vad göra?

Funderade på att plocka fram medicinsk teknik för sjuksköterskor och förbereda mig inför veckan..
Men det skulle ju vara att ifrångå mina normala rutiner som en slöfock...
Kollar nog på asterix i stället,....

Urk!

Det är någon i bussen som inte har duschat på minst tre år... Det stinker en blandning av svett och urin... Ta mig här i från någon!
*Förbereder ett anfall med min parfymflaska*

Oj oj oj vad jag har syndat!

I helgen har jag levt som den socker+fett beroende jag är...
Druckit cola hela helgen och moffat chips, vi köpte morötter men dom tror jag ligger kvar i kylen.. Såg inte röken av dem i alla fall.

Försökte till och med dricka cola till frukost i söndags men Håkan hindrade mig handgripligen.. Fick en tillfällig sinnesförvirring bara...

Men ni är det nya tag igen.. Btw. kunde ha mina för små jeans i lördags.. woho!!

Kramisch


Äntligen

Igår funkade inte min blogg, den hade fått spunk och betedde sig lite som den ville...

Är ännu en gång på väg hem i från Halmstad, är ännu en gång ledsen över att jag inte får träffa Håkan och sniff på ett tag... närmare bestämt 18 dagar.. BAJS!

Helgen har varit riktigt soft och det var inte fel.
I fredags var det slappardag med lite inslag av tvättning.. Spöade Håkan i wii TVÅ gånger, att vi spelade typ 30 gånger hör ju inte till saken.

I lördags bar det av till Bökhult (som Emmy sa bökvad?) ut till Håkans föräldrar, Han skulle vara duktig och hjälpa till att gräva för en altan och min uppgift var att slappa i soffan och spela kort med hans mamma och syster. Inga fel...
På kvällen så var det fest hos min bästaste Halmstadvän det var trevligt att få träffa alla gammla vänner.. Hade dock ett spöke att bekämpa men det löste jag ypperligt.. I'm the icewoman!

I söndags var vi i bökhult igen för att Håkan skulle hjälpa till att gjuta ett betonggolv. Min uppgift.... Slappa i soffan framför Harry Potter och spela kort.. Me like! Men måste säga att grabbarna skötte sig utmärkt.. Duktigt jobbat!

Som sagt en soft helg, men det behövs. Har en monstervecka framför mig..

Kram

En liten lista till...

En liten lista som jag hittade...

(x)du stänger inte av din mobil när du är i en biosalong
(  ) du har mer än 200 kontakter i din telefonbok
(x) du stänger inte av mobilen på natten när du sover
( ) du skickar över 200 sms om dagen
(x) du skickar sms när du är ute med vänner
(x) du kan skicka sms utan att kolla
(x) du kan i stort sett hela din mobil utantill, var allt finns osv
(x) du svarar i mobilen även om du är ute med vänner/drömkillen
(x) du bär med dig mobilen var du än går
(x) du bär med dig mobilen även när du sitter
(x) du har mobilen bredvid dig på bordet på lektioner
( ) din/dina lärare har sagt till dig flera ggr att lägga ifrån dig mobilen när du har suttit o skickat sms på lektionerna
( ) du spelar musik på mobilen under tiden du duschar
(x) du blir hysterisk om du blir av med mobilen när du är ute o tror att den är stulen
(  ) du har ser din mobil som en bebis
(x) du bryr dig om vilken ringsignal/bakgrundsbild du har på mobilen
(x) du har somnat med mobilen i handen o hittat den på golvet eller nånstans i sängen när du vaknat
( ) du har somnat med mobilen i handen under tiden du har hållit på att skicka sms o hittat ett oläsligt sms när du vaknat
(x) du har skickat så mycket sms att dina knappar har blivit uppslitna
(x) du tycker/tyckt att din mobil är bäst i hela världen 
(x) du tycker att din kamera i mobilen tar fantastiskt bra bilder
( ) du brukar få tömma "inkorgen" o "skickade meddelanden" flera ggr om dagen för du har haft för många meddelanden
(x) du skriver ner allt, t.ex. möten, födelsedagar osv i kalendern i din mobil
(  ) din mobil ringer oavbrutet

totalt; 16

- 0-8; din mobil betyder inget för dig. varför inte sälja den istället? skulle inte förvåna mig om du knappt vet hur man skickar ett sms

- 9-17; du använder din mobil sådär lagom. du är inte beroende av din mobil, du har ett liv! 

- 18-24; mobilen är ditt liv! du är besatt på riktigt, aldrig funderat på att söka hjälp?

Haha jag trodde att jag skulle hamna längst ner..

Jag utmanar Emmy(när din mobil blir frisk), Ullis, Fredrik och alla ni andra 14 som läser min blogg.. Ge er till känna!


Nobody puts Baby in a corner...

... jepp, Håkan är så snäll! Han låter mig titta på Dirty Dancing =)
Han sitter vid datorn när jag gör det visserligen.. men jag tycker att det var snällt i alla fall.

Nu ska jag återgå till Johnny och Baby...
image108

Kram!


Något mer lånat från Emmy...

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

NO CHEATING!

How are you feeling today?
Se mig, Barbados (Håkan sitter vid datorn... och jag vill spela wii..)
How do your friends see you?
Can't get over, September (hm.. kan ni inte komma över mig?? vaffö??)

Will you get married?
Jimme gets high, Daniel Powter (Man kanske måste vara hög för att vilja gifta sig med mig?)

What is your best friend's theme song?
Fly with me (Lenas sång), Stefan Nilsson (vet inte riktigt hur jag ska tolka det, men mina vänner är dom bästa och jag känner mig starkare tillsammans med dem)

What is the story of your life?
Too lost in you, Sugarbabes (älskar håkan mer än nått annat.. han är mitt liv)

What was high school like?
I don't feel like dancing, Scissor sisters (om jag ska ta det bokstavligt så hatade jag att dansa på discon i gymnasiet :P)

How can you get ahead in life?
Quit playing games with my heart, Backstreet boys (har blivit överkörd många gånger i mitt liv.. aldrig mer!)

What is the best thing about your friends?
you're the first the last my everything, Barry White (hahaha ja mina vänner är såå otroligt viktiga i mitt liv, ni är underbara! =))

What is tonight going to be like?
IQ, Magnus Uggla (hahaha ja så kan det vara ibland...)

What is in store for the remainder of this weekend?
Blow my fuses, Lambretta (???)

What song describes you?
The actor, Michael learns to rock (jag vet inte riktigt hur jag ska tolka detta.. nån som kan förklara?)

To describe your grandparents?
Giftig, Mange Schmidt (Mormor har alzeimers... ett riktigt gift..i låten sjunger han "den är giftig och den smittar ner dig" så är det...) 

How is your life going?
La det Swinge, Blackingvars ("vart du går så hör du sköna melodier"  yes mit liv är nu underbart och jag vill dansa mig igenom det!)

What song will they play at your funeral?
One two step, Ciara (Jepp min begravning ska vara ett enda långt dansmaraton, inge ledsna miner där inte)

How does the world see you?
No one, Alicia Keyes (jag är inte som någon annan, jag är unik :P)

Will you have a happy life?
About you now, Sugarbabes (mitt liv kommer att handla om enbart om den jag älskar... låter bra =)

What do your friends really think of you?
First time, Sunblock (jag hoppas verkligen inte att mina vänner tänker på sin första gång när dom ser mig... urk)

Do people secretly lust after you?
Vulnerable, Roxette ("everywhere I look i see her smile"  säger som emmy, kommentarer är överflödiga)
How can I make myself happy?
Heaven is a place on earth, Belinda Carlisle (självklart kan jag det! himmlen finns i mitt vardagsrum)

What should you do with your life?
Love Today, MIKA (haha så lever jag redan!)

Will you ever have children?
Gabriellas sång, Helen Sjöholm (handlar om en kvinna som vill börja leva sitt liv... jag tänker tolka det som om jag verkligen kommer att skaffa barn) 

Will it be okay?
Viktora, Magnus Uggla (handlar om en normal tjej som har en sjukt bra kille som gillar henne som hon är.. hehe coolt)

Tack Emmy!


Håkans och Emmys konversation över Msn...

[hoa-kan] säger:

HAHA! hon är min! jag tog henne!

[hoa-kan] säger:

muahaha

Emmy säger:

Du är dum. =(

(konversationen lånad från emmys blogg)

Är jag så poppis??

Ni e gulliga =)


Förlåt!

Hemska mig.. har fortfarande inte bloggat sen blogg.se låg nere.. Fått skäll av både Håkan och Emmy.. ska skärpa mig.. jag lovar!

Veckan som varit:

Måndag:
En soft dag, städade lite och donade tills Håkan kom med bussen kl 22.

Tisdag:
Vi skulle ta en liten promenad ut/runt ett ställe som heter Oser trodde jag.. Men det var betydligt längre än en liten promenad.. Tror väl att vi (Jag, Håkan & Emmy) gick ungefär en mil. Det var jättevackert väder och vacker natur.. men jag kunde inte riktigt njuta av det eftersom jag var sjukt hungrig redan när vi började.. så efter halva vägen såg jag hamburgare överallt och trodde att jag skulle avlida långsamt och plågsamt.. Tillslut kom vi in till stan igen och siktade in oss på La Baguette.. Det var nog den godaste bakade potatis jag någonsin ätit.. Väl hemma låg jag i sängen hela kvällen och vilade mina stackars fötter.

Onsdag:
Då var det time för BODABORG!
Jag, Håkan, Emmy och Ullis (Karin kunde tyvärr inte följa med och det var jättesynd) drog iväg vid åtta på morgonen för en dag på bodaborg.. För dig som inte vet var det är så är det en variant av fångarna på fortet. Man samlar stämplar i stället för nycklar och så ska man klara av olika rum med olika uppgifter. De gröna rummen var tänkar-rum där man skulle lösa kluriga uppgifter. De Röda rummen var en blandning av klurigheter och fysiska uppgifter. De svarta banorna var endast fysiska. Jag som är lite för tung i gumpen och ganska svag hade det lite tufft på de svarta banorna.. men jag hängde med ganska bra faktiskt.
När vi var klara fick vi beröm av personalen för att vi klarat så många banor 15/21..!! Grymt!

Torsdag:
Igår var det dags för skola... När jag vaknade så kom jag inte upp ur sängen.. fick rulla över på mage för att ta mig upp. Hade så sjukt ont i heeela kroppen. Mina knän och armbågar var helt blåa.. Men det är en skön känsla med träningsvärk.. Då har man varit duktig.
I skolan fick vi lära oss hur man sätter en sond på en patient, det var kul och lärorikt, men att sätta sond på docka kan ju inte vara i närheten av att sätta på en riktig patient.. Nån som vet?
Under dagen fixade Håkan bilen och på kvällen drog vi upp en sväng till Linde och hälsad på Pappafar och Christina, det var trevligt. Vid 21.30 återvände vi till Örebro, städade, diskade och packade. Sen drog vi till Halmstad.. det var underbart att ligga i bilen och slummra hela vägen.. Håkan som var duktig att köra tyckte nog inte att det var lika kul. Fast han fick ju komma hem till Sniff så jag tror att han var nöjd =)

Fredag: 
Idag har vi inte gjort något än.. snart ska vi tvätta och spela lite Wii! =)

Tack Emmy för att du vaktar mina odjur!

Kram! 

RSS 2.0