Dagens bild

Den får vi inte glömma!


Nu i studenttider så visar jag en bild i från min student.. Det är 5 år sedan! Helt otroligt vad tden går fort..
Kolla så mycket blommor jag fick =)

Puss

Sjukhuset

Ikväll skulle jag och Emmy ta en promenad, med vi fick åka med hennes bror till akuten Han hade tappat stekpannan och fått stekande matfett över hela foten. AJ! Huden hade trillat av i samma sekund som matfettet träffade huden AJ!

Vi väntade lite mer än två timmar på en läkare som var inne i fem minuter och konstaterade andra gradens brännskada. Sen kom det en allmänt otrevlig sjuksjöterska som la om foten. Sådan kommer jag aldrig bli!
Jag fick förklara för Emmys bror att han inte behövde vara orolig för att kompressen skulle fastna i såret eftersom det var en salvkompress som skulle hållas fuktig.
Konstigt att hon inte sa något eftersom han uttryckte sin oro för det.. Som sagt sådan ska jag aldrig bli.

Nu är det slut på praktiken, min handledare sa till mig igår att hon skulle sakna mig jättemycket och att det skulle bli tomt utan mig.. Det var kul att få höra.

I morgon ska vi sitta i stadsparken på kvällen och snacka skit och äta gott.. Mysigt!

Dags att sova!

Puss!

Min HTC

Visst är det lite cool ;)



Pappa fick den nyare modellen av sitt jobb... den är lite flashigare.. Han är ännu värre prylgalning än mig..

Sista dagen!

I morgon är det sista dagen på praktiken. Tack och lov! Det har varit jättekul men nu kanske jag äntligen kan bli människa igen. Är helt slut i rutan..

På tisdag är det tenta, så i helgen blir det plugga av..

Fick ta över pappas mobil i dag, en HTC. Alltså det är som en liten liten handdator. Som det prylfantast jag är så tycker jag att det är superskoj. Har pillat med den hela kvällen.

I morgon får jag sovmorgon och det ska bli såååååååååå skönt. Borde sova nu, sa godnatt till Håkan för länge sedan.. jag är ju så seg.

Dagens bild:

Mys med missen...

Em-rekond

Jag behövde lite uppfräschning så jag var och klippte mig.. Innan det så gjorde mamma nya slingor på mig.

Jag vet inte riktigt om jag blev så nöjd, men jag behöver nog bara vänja mig.

Min nya frilla
Vad tycks?
Detta får bli dagens bild...

Puss!

Dagens bild

Första sommaren i Halmstad så kötde vi femkamp.. asroligt!
Jag och Agneta kör sumobrottning, askul!

Puss

När tar detta slut?

Ännu en dag på praktiken, är fortfarande lika trött. Två tidiga morgonar kvar sen en kväll, SEN är praktiken slut..
Fast det är inte slut på tidiga morgonar... tyvärr.. i helgen ska jag kanske jobba för eventpersonal.se. Dom ska ha ett event med en känt bilmärke här i Örebro.. Hoppas att jag får vara med, skulle vara bra med extra pengar.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva länge.. är nog bara väldigt trött just nu. Men det får bli lite torka här ett tag.. Lite bilder och så..

Puss!

Dagens bild!

Fritz, vår fina kisse som vi hade i Linde..
Det här är Fritz, världens coolaste katt som vi hade när vi bodde i huset i Lindesberg. Han blev hela 14 år gammal.

12 timmars praktikdag

Det blev "bara" 12 timmars arbete idag. Vid sju tiden ikväll såg jag ut som ett vandrande lik så jag fick gå tidigare... Tack och lov säger jag bara.. Hade en och en halv timmes rast mitt på dagen och då hittade jag en liten tvåmanssoffa som jag pressade ner mina 181 cm i. Det var lite trångt men jag sov gott ändå.

Nu har jag bäddat ner mig i sängen och kollar på tv... förhoppningsvis somnar jag tidigt.

Håkan är på väg hem från stockholm, tyvärr åkte dom ut i kvarten, Men mot laget som vann hela tävlingen.. Ett gäng från Belgien tror jag att det var..

I morgon blir det bara 7 timmar praktik..

Puss!

Duktig

Nu är jag klar med den kniviga delen av temat..

Som jag skrev igår, så hade jag en hel del som jag behövde göra.

Igår så tränade jag och påbörjade artikelsökandet till temat, idag har jag diskat, tvättat, städat och pluggat ännu mer.
Det går om man bara vill, det är lite trögstartat ibland.

Nu är det dags att nanna om jag ska orka med denna monsterhelg, I morgon när jag kommer hem är förhoppningsvis pappa och christina här och fixar min balkong så att den är Kattsäker.. Underbart!

Har jätte mycket bilder på min dator så jag tänkte börja med dagens bild. Det kommer vara bilder som har ett betydande minne för mig.

Dagens bild!
Så här såg det ut när vi väntade på order..
Finn ett fel =)

Puss!

Trycksår

Sitter nu med tema 12 och försöker få ihop något om trycksår. Innerst inne så är det intressant, men just nu vill jag bara ha sommarlov.

Håkan är i Stockholm på Mayon, det är en internationell boulefesival.. Fick nyss besked om att han åkte ur singeln. Men han mötte en av de bästa i världen så att det var ju inte så jättekonstigt. Men han sa att om han hade spelat på topp så hade han haft en ärlig chans och det är ju kul!
Det är ju så att min käre Håkan har varit en av de bästa i Sverige *stolt* just nu ligger boulen lite i lä, men jag tror på honom och hans lag till SM. Jag menar ett lag med några av Sveriges bästa boulespelare kan ju inte bli något annat än en succé!
I morgon ska dom spela trippel och jag håller tummarna.
Önskar att jag kunde vara med, jag älskar Stockholm och det är riktigt roligt att titta när han spelar.

Men i helgen är jag tvungen att praktisera, vi skulle gå en helg på 5 veckor och just denna helg blev det. Typiskt!
22 timmar ska jag praktisera för att vara exakt. 07-16 i morgon och 07-20.30 på söndag.. fysjutton!

Nehe tillbaka till trycksåren... eller decubitalsår för att vara exakt ;)

Puss!

Jag skulle behöva...

....en Kram

Varken Rossi eller Mandi vill stå till tjänst...
Det kan inte vara bra för hälsan att i ena stunden ha obegränsad tillgång till kramar och att i andra stunden famla i luften..

Ta tillvara på kramarna du får!


Men....

....alltså...

Jag är lycklig egentligen.. Jag är inte alls missnöjd över mitt val av yrke... Jag vet att det finns dom som har det värre...

Lite pissigt just nu bara.. ha tålamod med mig...det blir bättre snart...

Puss!

Bleah!

image193


Hängig...

Har känt mig nere i flera dagar... Jag fattar inte!

Eller jo, jag tror att jag vet vad det är. Det handlar om skolan... och pengar....
Det är så mycket i skolan nu, inlämningsuppgifter hela tiden, plus praktik och en stor tenta om mindre än två veckor. Alla uppgifter känns pisstråkiga och onödiga. Egentligen så är dom inte det, men det känns så och just nu har jag lust att skita i allt! Men, självklart så gör jag inte det...

Sen var det pengar. Det är ju inget ovanlig med att en student har dåligt med pengar, det är mitt eget val också. Har letat extrajobb utanför vården eftersom jag inte pallar med att vara vårdbiträde och städa och handla mat. Men några andra jobb finns inte så därför har jag stått utan. I höst har jag valt att bita i det sura äpplet och ska söka extra på min praktikplats. Det positiva med det är ju att jag känner personalen nu, eftersom jag varit där i 5 veckor.
Sen pengaproblem nr 2, nu i Maj får vi 5400 av csn och det räcker till räkningarna och ett par nudelpaket, sen i Juni får jag inga pengar alls eftersom jag får ut min första lön i Juli..

Så... jag har fått vända mig till socialen för att få försörjningsstöd, inget fel med det. Det är många studenter som får göra det.. Men.. Pengarna jag får i Juni måste jag betala tillbaka i September. Så de pengar jag sliter ihop i sommar dom försvinner så jag får ingen möjlighet att spara undan pengar så att jag slipper samma glapp nästa år. Ibland så undrar jag om någon jävel har bestämt sig för att studenter ska vara fattiga och därmed basta... för det är ju så här också.. tjänar jag för mycket pengar i sommar så drar csn ner mitt lån!! Så då får jag jobba ännu mer i höst för att klara mig och då blir det ännu tuffare att plugga!!!!!!

Missförstå mig rätt, jag är tacksam att vi har gratis utbildning här i Sverige, men va fan!! Jag hatar att ha ångest över pengar... När jag är klar i skolan kommer jag att ha ungefär 200.000 i studieskulder och så har jag valt ett dåligt betalt yrke.... FAN FAN FAN FAN FAN

Har gråtit över detta i flera dagar, till vilken nytta?? Ingen alls! Det blir inte bättre för att jag sitter och lipar...

Undra om min lilla nedstämdhet har kommit och hälsat på igen... Vill bara ner till Halmstad nu.. få krama om min pojkvän och min hund och gömma mig för världen..

Så nu har jag fått gnälla lite...


Söt...

image192
Fast han ser lite bister ut...

Ledig i dag...

...är jag definitivt inte!

Idag borde jag:

*Städa
*Diska
*Tvätta
*Träna
*Promenera
*Plugga
*Plugga
*Plugga

Vad har jag gjort idag?

*Vaknade halv tio
*Fyllde på mp3spelaren med bok
*Läste bloggar
*Kollade film

Nu är kl 12:46 och jag sitter och stirrar ut genom fönstret och funderar på vad jag ska göra härnäst?

Borde sätta i gång med pluggandet, men det är ju så fint väder... önskade att jag orkade klä på mig och gå ut...

Är jag inte lite förkyld?? Kanske borde krypa ner under täcket igen...

Puss!

Är vi framme snart?

Min kompis Erica har en tenta kvar, sen är hon sjukgymnast... GRATTIS VÄNNEN!

Jag vill också vara klar.. Jag vill ut och jobba! Nästa sommar ska jag jobba som Undersköterska på IVA i Lindesberg och det ska bli hur kul som helst. Kommer att lära mig mer då än jag någonsin kommer att göra under min utbildning. Tragiskt eller hur...

Snart ska jag ut på min kvällspromenad, det ska blir skönt. Det har blivit en vana och jag blir alldeles för rastlös om jag inte går ut. Och det är ju skitbra =) Lyssnar på Änglar och Demoner samtidigt, att lyssna på bok är ett jättebra tidsfördriv när man går. Ett hett tips!

16 dagar kvar till Halmstad!
image191
Cat..eh..and dogfight!

Puss!

Tom i bollen...

Är helt tom i skallen, har ingen aning om vad jag ska skriva.....

I morgon är det praktik 07-16 kanske har hänt något intressant då.

17 dagar tills jag flyttar till Halmstad för sommaren.. Längtar!

God Natt

image190
Älsklingar! (Sniff ser gaalen ut =))

Puss!

Bokmal =)



Hittade denna hos Evelina

Aeckligt!

image189

Mitt tidigare liv...

------------För 10 år sedan-----------
1.) Hur gammal var du?
 14
2.) Var gick du i skola? Stadsskogsskolan
3 ) Var jobbade du? -
4 ) Var levde/bodde du? Lindesberg
5.) Var brukade du hålla hus? Hemma för det mesta..
6.) Bar du glasögon? Nej
7.) Vem var din bästa vän? Inte någon
8.) Hur många tatueringar hade du? -
9.) Hur många piercingar hade du? -
10) Vilken bil körde du? -
11.) Hade du varit på ett riktigt party? Några skoldiscon hade det ju blivit, men inget röj..
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Då tyckte jag det, men allt är ju relativt =)

-----------För 5 år sedan-----------
1.) Hur gammal var du?
19
2.) Var gick du i skola? Lindeskolan.. skulle till å ta studenten.
3.) Var arbetade du? Tallåsen (vårdboende)
4.) Vart bodde du? Lindesberg
5.) Var brukade du hänga? Hemma eller i kickboxningshallen
6.) Använde du glasögon? Hade ett par som samlade damm hemma.
7.) Vem var din bästa vän? EvaLena
9.) Hur många tatueringar hade du? En
10.) Hur många piercingar hade du? Ingen, kan inte ha piercingar.
11.) Vad för bil körde du? Pappas och mammas volvo.
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Inte krossat, men ganska tillplattat.. 


----------------För 2 år sedan-------------------
1.) Hur gammal var du?
22
2.) Var gick du i skola? Högskolan i Halmstad
3.) Var jobbade du? Shit det har jag glömt.. altzheimern börjar tidigt... Ett demensboende var det i alla fall
4.) Var bodde du? Halmstad
5.) Var brukade du hänga? Hemma hos Håkan eller på Kåren
6.) Använde du glasögon? Nej
7.) Vem var din bästa vän? EvaLena och Astrid
8.) Hur många tatueringar? Samma som innan.
9.) Hur många piercings hade du? fortfarande ingen..
10.) Vilken bil körde du? Håkans föräldrars skrutt ibland.
11.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Litegran ja...
12.) Var du singel/upptagen/gift/dejtande? Sambo


----------------För 1 år sedan-------------------
1.) Hur gammal var du?
23
2.) Var gick du i skola? Omvårdnadsprogrammet, Komvux i Halmstad
3.) Var jobbade du? Nyhem servicehus
4.) Var bodde du? Halmstad
5.) Var brukade du hänga? Hemma och i skolan..
6.) Använde du glasögon? Nej
7.) Vem var din bästa vän? EvaLena, Lotta
8.) Hur många tatueringar? Samma som innan.
9.) Hur många piercings hade du? -
10.) Vilken bil körde du? Våran lilla groda.. en Ford Puma
11.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Ja litegran
12.) Var du singel/upptagen/gift/dejtande? Sambo

--------------------Idag--------------------
1.) Hur gammal är du?
24
2.) Var går du i skola? Örebro Universitet
3.) Var arbetar du? Ingenstans nu, men Nyhem servicehus i sommar.
4.) Var bor du? Örebro
5.) Använder du glasögon? Nej
6.) Var brukar du hänga? Hemma eller i skolan
7.) Vem är din bästa vän? EvaLena, Lotta, Emmy, Karin, Ullis (mina nära vänner är dom bästa =)
8.) Talar du med dina gamla vänner? Ja, några av dem. Vissa skiter jag i!
9.) Hur många piercings har du? -
10.) Hur många tatueringar? Samma.. tre till planerade =)
11.) Vad har du för bil? Ingenalls
12.) Har ditt hjärta krossats? Ja, men det är så helt och fint nu *lycklig*
13.) Är du singel/upptagen/gift/dejtande? Upptagen (kan man kalla det för särbo?)


Crusing -08

Tyvärr var det alldeles för dåligt väder för crusing, vi hade tänk att mysa på stan på någon uteservering och titta på fina bilar. Men det blev en snabb sväng på stan i kylan. Precis efter att vi kommit hem började det att spöregna. Tur för oss men synd om crusarna.

      
Typiskt mammamu, allid i vägen :P

Sen blev det tacos hos Nina, det är mammas granne tillika äldsta vän. Hon är som en extramamma till mig, hon har alltid funnits i mitt liv.
Mammas arbetskamrater kom förbi och vi satt och drack drinkar samtidigt som vi diskuterade sjuksköterskeyrkets för och nackdelar. (Dom är båda sjuksköterskor)

Jag märker att jag börjar svänga mig med termer som bara de som jobbar inom vården fattar, skitkul! :P

Sen blev det Folkan13, det var riktigt drag, men jag kände typ inte någon. Träffade dock min extrabror (Ninas son) och som vanligt så öste han över mig med drinkar tills jag mådde illa... Vid 00.30 fick jag nog, jätte trött och inga människor som jag kände. Så jag travade hem... sms:ade lite med Håkan som undrade om det var så klokt att gå hem själv. Förstår honom, men under crusingen är det så mycket poliser ute så jag var inte orolig.

Vaknade "obakis" idag och åkte hem till pappa på söndagsmiddag. Det var jätte mysigt och skönt att slippa laga mat själv :P

Ikväll har jag tagit min numera obligatoriska kvällspromenad och nu kollar jag på Body Guard, sett den för många gånger.. men man kan ju inte låta bli =)

Puss!

Jag är bäst!

Fyra dagar utan cola... sug på den du! (lite självironi måste man bjuda på) känns fruktansvärt löjligt att vara beroende av läsk.... Bleah!

Regning tråkkväll

Flera styckn som gett mig jättebra råd om min viktnedgång och det är superkul. Nu är jag övertygad om att jag kommer att klara det.

Dagens motion: Ingen tyvärr, har praktiserat och pluggat. Sen när det regnar så har jag inte så mycket motivation.

Dagens gratismotion: Har det blivit därimot. Cyklade till praktiken i stället för att åka buss (trots regnet, jag såg ut som jag hade kissat på mig när jag kom fram :P) Sen använde jag trapporna idag i stället för hissen. Många bäckar små som man säger.

Håkan den gubbstrutten är nere i Lund och GRILLAR! Där har dom tydligen strålande sol... Kul för honom absolut, men lite avis blir jag allt.

I morgon är det Crusing i Linde och jag ska självklart dit =D Det ska regna, men det gör det varje år. Crusingen skulle inte vara densamma utan regnet. Jag ska hem till mamma, sen tar vi sällskap ner på stan och sen blir det Folkan13 (det nya "hippa" utestället i Linde. Hoppas att det är bättre musik denna gång.


Puss


Tidigt

Har fått ett par riktigt bra tips till min viktnedgång och tack ni som stöttar, allt känns mycket enklare då =)

Ruskigt tidigt är det nu, ska trampa iväg till praktiken och försöka hålla mig vaken. Ska gå med usk:orna idag. Ska bli jätte intressant.

Gårdagens motion: 45  min promenad.

Puss!


Nytt liv...igen

Eftersom jag inte har skrivit om det på ett tag så kan man ju gissa att det nya livet gick åt skogen. Det höll i två veckor.. but guess what! Nu är jag igång igen... Denna gång är insatserna lite högre.

Om jag lyckas att nå en viss vikt innan November, har jag blivit lovad en utlandsresa av Håkan och pengar av mamma att handla kläder inför resan. Inte illa säger jag.
Mitt största mål är ju självklart hälsa, men det är ju alltid lättare med en morot...

Så:
Nu väger jag 96(!) kg och har ett BMI på 29, enligt tabellen är det på gränsen till fetma.. Vet inte riktigt om jag tycker det själv, men överviktig är jag definitivt.
Jag är 181 cm lång

Jag känner av min övervikt, ont i knäna och jag orkar i stortsett ingenting. Så nu är det fan dags igen. jag hoppas att jag klarar av det.. eller.. jag SKA klara av det.

Mitt mål är 80 kg i November.. (det SKA gå!)

Dagens motion:
30 min rask promenad + 30 min långsammare promenad med pappa.


Trött? Jag? Nej!...Va?

Sov tre timmar i natt, så går det när man vänder på dygnet på helgen... Fy sjutton mina ögon ser i kors!
Sitter på praktiken och pluggar (läser bloggar), fattar inte hur jag ska orka en timme till. Vill hem och sova.



Puss!

Inga ord...

Haha vilken underbar film!!! Den var inte alls som boken, man märkte att boken legat till grund för filmen men inte mycket mer... Men fan så underbar den var!!!
Man skrattade och grät om vartannat och jag är inte den som gråter till filmer... Gråter gör jag till extreme home makeover, men vem gör inte det liksom??

Jag är helt tagen, sjukt egentligen att vara det av en film, men fan vad den beörde mig. SE DEN!!

Men sen nu när jag sett den så blev jag lite ledsen... tänk om det skulle hända i verkliga livet, jag vet inte om jag skulle överleva i fall jag förlorade Håkan. Det är helt otänkbart... Usch *ryser* kommer drömma mardrömmar i natt.
 
Nej! Så ska jag inte tänka..... lyckliga tankar!

Puss!

PS I love you

Läste boken ett par gånger för något år sedan, skoja att jag blev glad när den kom ut på film.
Tänkte kolla på den i kväll, är sjukt nyfiken på om den är lika bra som boken. Det brukar ju sällan vara så, men jag håller tummarna =)



Puss!

Min helg

Jag har haft en av de bästa helgerna i mitt liv, underbar helt enkelt.

I fredagspluggade jag större delen av dagen. Ungefär vidd 00.00 kom Håkan och Sniff i från Halmstad.

I lördags ringde klockan tidigt, vi hade mycket på schemat. Upp och äta frukost, sen bar det först av till en djuraffär för att köpa några tuggben och leksaker till Sniff. Hon fck två tennisbollar i Sniffstorlek, alltså så små att hon inte behövde bända upp käken för att få in dem i munnen.
Sen åkte vi vidare till biltema för att handla lite saker till pappas båt.

Vidare åkte vi fyra mil upp till Lindesberg där vi först sa hej till pappafar som var i full fart med att bygga båtbryggor. Sen åkte vi upp till en av Lindes 12 pizzerior och åt enligt mig Sveriges godaste kebabpizza, men den är nog en av de onyttigaste också. Mätta till tusen åkte vi hem till pappa och gick en promenad med Sniff och Tindra. Tindra är pappas, sambos, dotters hund. Sniff badade lite och fick sen ett tokryck och jagade Tindra över gräsmattorna.
Sen plockade pappa upp oss med båten och vi åkte uppför ån en sväng, det var skönt svalkande och jag tror att Sniff gillade det också.

På kvällen åkte vi hem till mamma och grillade, skrattade och spelade kubb med hennes vänner. Det var supermysigt och vi var där tills det blev mörkt. Då var det dags att ta grodan (håkans bil) hem till Örebro igen.

Plockade inte fram kameran förän på kvällen så alla bilder är i från mamma.
    

I lördagskväll däckade vi snabbt, antar att det blir så när man varit ute en hel dag.
Igår morse ställde vi ingen klocka men vaknade i alla fall hyfsat tidigt. Vi åkte till willys och handlade grillkött och sallad, sen åkte vi till ett ställe som heter Järleån, det är ett naturreservat mellan Örebro och Lindesberg. Efter 1 km knatande kommer man fram till en liten svacka som ligger alldeles invid ån, där finns det möjlighet att grilla så det gjorde vi ju så klart. Vi vilade på maten, sen lekte vi lite med Sniff och gick tillbaka till bilen med alla saker. Sen tog vi ytterligare en promenad på 5-7 km i den vackra skogen.
Väl hemma igen däckade vi framför tv:n i några timmar.
Sniff är otrolig, när man är ute så orkar man hur mycket som helst, när man väl är hemma så kan hon sova hur mycket som helst. Vi släpade ur henne ur sängen sen och tog en promenad till, inte så lång dock. Vi gick till Ica, håkan fick gå in och välja vad vi skulle äta till kvällsmat. Det blev lasagne, supergod till på köpet =) Jag och Håkan är ett superteam i köket!

Bilder från Järleån
    
I morse åkte dom hem och som vanligt så saknar jag dem redan, hur mycket som helst...

Nu ska jag ta en sväng med cykeln till Lidl och se vad för trevligt jag kan hitta där..

Puss!

En underbar helg!

Nu har Håkan och Sniff åkt hem... Denna gång är det extra jobbigt eftersom vi inte ses förän typ 4 juni... Skittrist är ordet. Återkommer senare idag med bilder från helgen. Nu ska jag vila en stund till, får ju passa på min lediga dag.

Puss!

Lumpen

När jag var 8 år bestämde jag mig för att göra lumpen, så blev det också.. Eller nästan.
Jag mönstrade och blev bevakningssoldat i 4:e skvadron. Vi var ridande soldater som hade exerscis som specialitet. Det var en av de roligaste upplevelser i mitt liv... I tre månader, sen hände det något.
Det skrevs en artikel om mig:


Tvingades bryta. Idag är det ett halvår sedan Emelie lämnade lumpen. Trots det har hon fortfarande svårt att sova och förstår inte vad det var som fick henne att må så dåligt.
"Varje kväll har jag svårt att somna. Jag tänker på baskerprovet, kamraterna och befälen"
Emelie mönstrade, som alla andra tjejer, frivilligt. Hon fick en tjänst på tio månader. Innan inryck var hon nervös inför vad som väntade:
- Jag hade laddat för lumpen i ett och ett halvt år. Jag ville verkligen göra det, och visst det var jättekul, i tre månader.
Hon hamnar på samma pluton som några hon känner och upplever inryck som spännande. I början övar de grunderna i exercis och vapenhantering. Efter två veckor i motoroverall får de sin m/90.
- Vi hade fått höra att det var töntigt att åka hem i m/90 men vi var så stolta att alla åkte hem i uniformen, säger hon.Emelie trivs bra även om hon i början är lite rädd för hästarna hon ska ta hand om och rida. Hon vänjer sig ändå ganska fort vid dem och allt fortsätter som vanligt. Tills mitten av mars.

Emelie börjar må dåligt och känner sig nere. Det är dålig stämning i plutonen och mycket tjafs. Hon känner att hon inte vill gå upp ur sängen på morgonen, tappar aptiten och har ångest inför uppgifterna. Hon låser in sig på toaletten i flera timmar och gråter. När det sen är dags för baskerprovet brister allting.
- Jag var sjuk innan och var väldigt rädd för att inte klara det. När vi började marschera rann svetten och jag blev arg på mig själv. Jag tänkte; varför har jag inte tränat mer, varför är jag inte starkare, säger hon.
På morgonen går Emelies knä ur led, men det hoppar tillbaka och hon fortsätter baskerprovet. Hon sackar efter och får gå först. Hon drar ner tempot och de andra ropar att hon måste öka.
- Jag gick så fort jag kunde. Jag kände mig som en börda för gruppen, kände mig totalt värdelös. Och det var då på den landsvägen som jag bestämde mig. Jag klarade inte mer, jag måste sluta, säger hon.
Emelie hoppar av baskerprovet och ser de andra gå förbi, grupp efter grupp. Hon åker tillbaka till baslägret där hon får ta hand om packning, diska och servera mat .
- Det dygnet var det värsta i mitt liv. Alla tittade snett på mig, jag orkade inte längre, jag ville bara åka hem och låsa in mig i lägenheten för resten av livet, säger hon.
Emelie får träffa personalvårdskonsulenten och läkaren. Efter lite krångel får hon frisedel med motiveringen att hon har ångest, dålig aptit, sömnsvårigheter och är nedstämd. Hennes tid i lumpen är över och hon får åka hem.
- Det var en otrolig lättnad. Jag hade känt mig så instängd, säger Emelie.

Nu i november muckar hennes lumparkompisar. Emelie vill fortfarande göra lumpen men litar inte längre på sig själv. Nästan ett halvår efter att Emelie fick frisedel tänker hon ofta tillbaka på sin tid i lumpen.
- Varje kväll har jag svårt att somna. Jag tänker på baskerprovet, kamraterna och befälen. Jag tänker på om jag kunde ha gjort något annorlunda, om jag kunde ha klara det. Jag vet fortfarande inte varför jag mådde dåligt, det kom så plötsligt.

Faktum är att jag vet varför, dels var det den dåliga stämningen, men sen utvecklade jag en slags fobi för hästarna. Sen att jag blev tvingad att rida och vara inne hos hästarna, gjorde ju inte saken bättre.
Är än idag livrädd för hästar, men det börjar bli bättre. Hästarna på K1 i stockholm blir inte väl omhändertagna och ett gäng finniga tonåringar som inte kan någonting får ta hand om dem.
Dom klämmer in 3 års ridskola på 3 månader och skador och ambulansresor var ett dagligt inslag. Jag klarade mig dock i från det.
En annan händelse som gjorde min ångest ännu värre, var hur jag blev behandlad efter att jag hoppat av baskerprovet. Jag behövde läkarvård men fick ingen, fick sova i ett kallt rum på ett betonggolv trots att jag var sjuk med hög feber. Fick en utskällning när jag bad att få träffa sjuksköterskan, fick tillsammans med de två andra som hoppat av städa efter officerarna. (vi höll på i 12h 17-05). Hände fler saker, men dessa var väl de värsta.
Jag blev lovad psykolog i det civila, men det rann ut i sanden, fick dock ett telefonsamtal i från sjuksköterskan som bad om ursäkt att jag inte fått träffa henne. Hon hade inte vetat något om det...
Än idag kan jag må dåligt över det som hände, men inte så ofta. Men efternamnet Augustin ger mig fortfarande kväljningar, det var Majoren som vägrade ge mig sjukvård. Däremot vill jag nämna alla officerare i min pluton, dom var underbara mot mig när jag mådde dåligt. Skulle ha mått ännu sämmre om dom inte fanns. Sjukt nog minns jag inte deras namn, visst är det konstigt att man bara minns det dåliga.

Aja detta var min lilla historia om lumpen... trots allt som hände så saknar jag det militära lite, så nu har jag tagit steget och ska bli hemvärnssjukvårdare. Det ska bli jätteskoj =)
Det blev ett långt innlägg, tack för att du tog dig tid att läsa.
Det betyder mycket för mig...

En lista

Denna lånade jag ifrån Lillaviola, gå in på hennes blogg vettja, den är en av dem jag läser mest.

Plocka fram mobilen och gå in på kontakter.. var ärlig!

Har du pussat nummer 2?
Agneta...nä..inte vad jag minns ;)

Vad har du för relation  med nummer 20?
Håkan!! Mina älskling =)

När ska du träffa nummer 30?
Halmstad Kommun, hm... aldrig?

Är nummer 18 söt?
EvaLena, jaaa! Sötaste tjejen ever.. =)

Vad var ditt första intryck av nummer 13?
Devran, *hjälp* var mitt första intryck.. Hon var straffmästare under nollningen -05

Gillar du nummer 14?
Emelie F, Hm.... gillar jag emelie? Klart jag gör!! Saknar henne gör jag också.. Ta med dig Ing och flytta till Sverige i stället!

Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?
Anders J, nej det var lääänge sedan jag träffade honom...Man kanske får träffa bröderna Jäderberg på crusingen?

När ska du träffa nummer 26 nästa gång?
Karin, Vet inte, snart hoppas jag. Vi måste ju grilla =)

Är du nära vän med nummer 23?
Jocke, nej men vänner är vi.

Har du gått på bio med nummer 4?
Anneli Bergkvist, hahaha nej... hon är bostadshandläggare på LIBO

Skulle du kunna gå ut med nummer 35?
Mamma, Jaa! Vi ska snart ut på crusing =)

Vad pratar du och nummer 5 oftast om?
Astrid, jadu.. vad pratar vi inte om?

Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?
Christina, pappas sambo, ja absolut :P

Vad har du och nummer 24 för relation?
Jonas, Min käraste farbror =)

Vad skulle du vilja göra med nummer 25?
Jumjum, ingenting..

Vad är det bästa med nummer 8?
Chris, hon ger mig sommarjobb =)
 
Brukar du och nummer 16 träffas?
Erica, ja, men alldeles för sällan.


Så, det var ju lite trevligt =)
Puss!

Gäsp...

Haha jag gäspade bara av att skriva rubriken...
I natt sov jag inte många timmar, runt 4 tror jag.. Var varit ett levande spöke på praktiken, vilket inte alls är bra eftersom jag är där för att lära. Som tur var så var det ganska lugnt idag.

Ett pk-prov togs idag, dvs ett prov som ska kolla blodets koalguleringsförmåga. En människa som har haft en propp äter en medicin som heter Waran. Den gör så att blodet inte koagulerar så lätt. Då måste man regelbundet ta pk-prov och ställa in dosen så att det inte blir för mycket/lite.
Det var spännande att titta på, min handledare frågade om vi hade kommit så långt som att träna på venprov. Det har vi ju inte och det vågar jag mig inte på än. Fast det skulle ju vara kul att testa...

Snart kommer Emmy förbi en stund, ska göra lite fint här hemma.

Puss!

Alldeles för sent...

Just nu borde jag sova, eftersom jag börjar 07.30 i morgon. Men jag är ju en kvällsmänniska och lägga sig innan midnatt är svårt.

Igår skulle vi till Emmy på fest, men hon blev sjuk kraken.. Vi flyttade festen till Karins lilla mysiga etta. Det blev jag, Karin, Micke och Karins tvillingsyster Ida.
Vi hade väldigt roligt på förfesten och beslutade sen att gå till Strömpis.. Vi var inte helt säkra på att vi skulle komma in eftersom det är åldersgräns 25 och vi tjejer inte riktigt hade åldern inne. Men det var faktiskt inget problem. Vakten skulle hävda sig lite, men det verkar vara ett återkommande inslag.

Ikväll har jag ännu en gång försökt laga min cykel, har äntligen fått tag på rätt storlek på ytterdäcket. Men... innerslangen är lite för tjock, så när jag pumpade i luft trycktes ena kanten på ytterdäcket ut och det blev lite tjockare på det stället. (krångligt men du kanske förstår) Frågade pappa om jag kunde cykla så och han påstår att det inte är någon fara.  Men det guppar ju lite när man cyklar.. Får ta det lugnt i nedförsbackar och hoppa in på cykelaffären i morgon och fråga om det är livsfarligt.

På strömpis blev vi fotade av Örebroguiden.. så här fin blev den bilden:
image161
Är väldigt nöjd, både jag och Karin blev jättefina!

Resten av kvällens bilder:
          
Kolla in mitt hår =) Visst var det fint! Jag kanske inte ska klippa mig så mycket ändå...

Och kvällens bild blev... *trumvirvel*
image172
Underbar!

Gratis är roligt!

På den här sidan kan du skicka gratis sms.. perfekt för mig som försöker få ner min mobilkostnad... Man kan ju inte skicka så många per dag, men många bäckar små...

http://www.gratissms.se/ucv7nt4szk

Puss!

Sommaren kommer med stormsteg

25 Mars
image130
18 April

image131

Idag den 2:a Maj
image160
Nu går det fort vill jag lova =)

Åter till tentapluggandet... blä!


Klippning

Jag behöver klippa mig, det var 9 månader sen sist...
Detta är min nuvarande frilla, fast addera en hel del självfall.

Vet inte hur jag ska klippa mig bara... här är några frisyrer jag har haft... Kanske ska ta någon av dem igen... Vad tycker ni?
1) 2) 3) 4) 
5) 6)7)  8)

Sniffis

Vi tog med Sniffen ut i skogen när jag var i Halmstad sist.. hon älskar det...

image150
Visst är hon vacker vår lilla tjej...

"sköna maj välkommen till vår bygd igen.."

Hm jag är visst inne lite på att sjunga idag...
Igår var det valborg.. efter praktiken skyndade jag mig hem, matade katterna och fick skjuts hem till Linde med EvaLena och hennes pappa..
Gick hem till mamma och duschade... hon och hennes kompis hade redan påbörjat Valborgsfirandet, dom är så roliga... Ska berätta en historia sen som dom under mycket fniss och skratt berättade igår..

Gick hem till Agneta och Tomas, dom köpte ett hus för ett tag sen och har rustat det sååå fint. Vi grillade, (eller agneta och eva gjorde det, jag satt och gav order :P) pratade gamla minnen och kollade skolkataloger i från 7:an till 3:e året på gymnasiet... OMG säger jag bara..
Eva och Agneta är två av mina äldsta vänner och det var jätte jätte roligt att träffa dom, det blir liksom inte så ofta.

Vi skulle ner och kolla på brasan och lyssna på Harmoni (kören pappa är med i) men det började regna så vi stod på första parkett på deras veranda och kollade på fyverkerierna.

När vi var tillräkligt fulla gick vi ner till Folkan13 som är det nya "innestället" i Linde, det var stort och fint med mycket folk, men musiken var riktigt kass...

När det stängde (01!!!!) så gick vi, ännu fullare hem och sov...

Det var min valborg och jag är riktigt nöjd.

   
Tack för en rolig kväll mina vänner...


"En busschaufför, en busschaufför..."

Åkte med bussen från Linde till Örebro idag, då var det samma busschaufför som förra gången.. Han är så snäll! Förra gången var vi bara några tjejer i bussen, när vi skulle lämna stationen så reser han sig upp och säger.
"jag hoppas att ni får en riktigt rolig kväll ikväll tjejer, och gör ingenting som jag inte skulle göra, haha. Nu åker vi, snälla ta på er bältena det är mycket djur ute på vägarna"

Idag när jag åker med bussen så reser han sig upp och säger: "Jaha hoppas att ni får en trevlig resa och snälla var rädda om er och sätt på er bältena"

Hur coolt är inte det, det är en människa som verkligen gilar sitt jobb. Här i örebro så får man vara glad om busschaufförerna stannar och släpper på en..

image145


RSS 2.0