You don´t mess with the Zohan!!!

Mina dagar består mest av att jobba, äta och sova.. har inte gjort så mycket.
Men igår när jag var på jobbet fick jag ett sms av Håkan där han skrev att vi skulle gå på bio efter jobbet. Det var en glad överraskning =)
Vi såg adam sandlers nya film: "You don't mess with the Zohan", den var störtskön!! Man skrattade sig igenom hela filmen.


Idag har jag inte gjort något speciellt, ska nog spela lite mariokart på wii:n, man kan ju spela med människor från hela världen och det är riktigt skoj =) Kl fyra har jag fem jobbtimmar framför mig, trivs riktigt bra på sommarjobbet så det känns inte jobbigt alls.

I morgon ska vi till Göteborg! Det ska bli riktigt roligt, vi ska till Universeum och titta på alla exotiska djur. Har varit där två gånger tidigare och det är lika roligt varje gång. Ska ta med kameran och se om jag får några bra bilder.

Nu blir det wrom wrom =)

Sova

Jobbet gick bra, hon jag jobbade med var lika trött som jag så det blev lite flummigt. Men det funkade ju ändå, lite mer skratt bara.
I morgon börjar jag kl 08 så det är väl bäst att sova nu.

Natti!


Onsdag

Snart börjar andra dagen på sommarjobbet. Håkan har precis gått till jobbet och Sniffiluran är ute hos hans föräldrar. Jag har intagit bloggpositionen, alltså jag ligger i soffan med datorn på magen och läser och skriver blogg.
Jobbar bara 5 timmar i kväll, skönt men inte så mycket pengar.

Slänger in en dagens bild, det var länge sedan.

80-tals tema på kåren i halmstad.. jag ser hög ut!

Puss!

Stridsbåt90


Denna åkte vi, hur häftigt som helst! Det kändes ungefär som att åka bergochdalbana. Ena sekunden såg man kobbar och skär i andra såg man rakt ner under vattnet. Jag satt även så lägligt att jag höll på att bli dyblöt när de öppnade luckan och gasade på. Klarade mig dock med ett blött byxben, men hade jag inte precs bytt plats så hade jag blivit som en dränkt katt.


Bilder under är inte MsVisborg utan en lite mindre båt som låg granne.


Nu ska jag laga mat till min arbetande kille som snart kommer hem..
Han hade varit så snäll och rengjort kattlådan idag. Tack älskling!

Puss!

Första dagen på sommarjobbet

Nu är jag kaput igen, helt slut i rutan. Det känns att kroppen fortfarande behöver vila, men icke det är bara att köra på.

Idag var som sagt första dagen på sommarjobbet och det var en hel del nytt. Bl.a har vi fått många nya boende och ett ntt låssystem till dörrarna. Men som den mobilfantast jag är så var det inte så svårt.

Jag kom snabbt in i rutinen igen, behöver nog några dagar att finslipa och få upp hastigheten. Men det känns mycket bra, över förväntan faktiskt,

Önskar att jag kunde få åka på fler kurser med de jag umgicks med i Berga, gärna samma instruktörer också. Vi hade ju så himmla kul. Men vi håller kontakten så mycket som möjligt, genom en blogg som jag håller i. Där delar vi med oss mailadresser, mobilnummer och bilder som vi tog under veckan. Tyvärr så kan jag inte länka dit, vi har valt att göra den lösenordsskyddad för att bilderna är på många människor och inte ska spridas vind för våg.

Däremot kan jag dela med mig av bilder på mig själv =)



Ibland känner jag mig lite cool...
Så trött som jag var på denna bild har jag nog aldrig varit...

Back to normal

Nu börjar jag bli mig själv igen, känner mig lite bättre i från förkylningen och jag är inte lika slutkörd längre. Håkans pappa frågade mig om det var värt att vara borta en vecka och komma hem helt slut och sjuk. Men det måste jag säga att det var. Jag hade så sjukt jäkla roligt helt enkelt.

Jag har träffat så många härliga människor och lärt mig otroligt mycket.

Första dagen var nervöst, jag har så svårt att träffa nya människor. Men jag måste säga att det gick riktigt bra, de första två dagarna var trevande men sen rullade det bara på.
Vi fick ut vår utrustning som bestod av fältuniform m90, en stridssele, hjälm, stridssäck och lite annat smått och gott.
Dagen gick mest ut på att lära sig att klä sig rätt och att lära känna varandra.

Andra dagen gick i sjukvårdens tecken, vi fick en genomgång i första hjälpen och att lägga olika slags förband. Sen fick vi lära oss att sätta ihop en bår, redan där började vi bli trötta för det var en riktig utmaning.

Tredje dagen fick vi ut våra vapen, det var spännande men samtidigt tröttsamt eftersom man var tvungen att släpa med dem vart man än gick, även in på toaletten.
Vi fick även en liten brand utbildning och fick lära oss att släcka bränder (ganska små) med olika slags brandsläckare. Som avslutning fick vi släcka en större brand i en container med en brandamannaslang (skratta inte åt mig maja, kommer inte på vad det heter ;))
Sist på dagen fick vi en liten cbrn utbildning, den handlade om biologiska och kemiska stridsmedel, jätte spännande! Som avslutning där fick vi gå in i en liten stuga full med tårgas. Vi hade skyddsmasker och regnsställ på oss då, det var lite läskigt men det kändes inget förutom att det sved lite på huden som inte var täckt.

Fjärde dagen på förmiddagen var det vapenkunskap, vi fick lära oss att plocka isär och sätta ihop ak4:an samt lära oss ladda och patron ur.
På eftermiddagen bar det ut i fält, där vi fick sätta upp militärtältet och bygga en förläggning med pissgrop, latrin och tvätställ. Första natten i tältet gick rikitgt bra, lite småkallt bara.
Vid det här läget har vi i vår grupp kommet väldigt nära varandra och skrattet är aldrig långt borta även om vi alla är trötta och slitna.

Femte dagen fick vi fortsätta att göra förläggningen beboelig, vi fick lära oss hur man förflyttar sig som soldat i terräng, smygande, krypande, ålande och hasande.. Det var skitkul att krypa omkring i blåbärsriset. Sen fick vi stridsmåla oss och sätta kvistar i hjälmen så att vi inte skulle synas..
Denna natt skulle vi elda i kaminen och ha eldvakt, det mesta som kunde gå fel gick fel, men vi tände ju inte eld på tältet i alla fall.

Sjätte dagen fick vi skjuta, det var askul och jag som gjort det tidigare var ju övertygad om att jag skulle göra det bra. Men som vi alla vet att när man tror att man är överlägsen så går det inte så bra.. jag missade tavlan helt.. *skäms*
Den dagen fick vi flytta in på en kasern, in i ett riktigt logement, Det var underbart att få sova i en riktig säng. Just ja, glömde skriva att de tre första nätterna var det hårdförläggning, dvs liggunderlag på golv. Sen var det ju direkt ut i fält så det var inte förän de två sista nätterna som vi fick sova på madrass.. Har aldrig sovit så skönt.

Sjunde dagen var det rengöring av utrustning och fotografering av hela gänget. På kvällen var det avslutningsmiddag, där min grupp hade ordnat ett litet spex där vi härmade instuktörerna. Det var uppskattat med många asgarv till följd. Sen fick vi en privat rundvandring på Berga slott som ligger på området där vi var. Majoren som var kurschef var otroligt duktig på att berätta och jag som gillar historia tyckte att det var jätte spännande.
Oj, jag höll ju på att glömma en av de häftigaste upplevelserna, vi fick åka stridsbåt90, va? tänker de flesta. Men det är en av de häftigaste och snabbaste båtar som finns i flottan så det var en grym upplevelse. Ringde till pappa och skröt lite, han blev riktigt avundsjuk och muttrade något om att han inte skulle prata något mer med mig (hehe) stackars pappafar.
Sen fick vi gå ombord på ett av sveriges största militära fartyg msVisborg, det var också häftigt, men inte i närheten av stridsbåt90.

Sista dagen var det packning, betygsutdelning och buss till stockholmscentral där vi tog farväl av varandra. det kändes vemodigt då man kommit varandra väldigt nära. Kommer att sakna alla i min grupp och intruktörerna som var otroligt duktiga och hade många erfarenheter att dela med sig av.

Denna vecka var min lilla revansch på allt som hände när jag försökte göra lumpen, innan denna vecka var jag osäker på om det militära var något för mig. Men nu är jag övertygad om att detta är något som jag vill hålla på med på min fritid så länge som det bara går. Såå kul!!

Nu ska jag vila en stud..

Puss!

Hemma igen

I torsdags kom jag hem, har inte orkat skrivit eftersom jag är helt slut plus att jag drar på jordens tokförkylning,

Igår var vi hos Håkans föräldrar på midsommarfirande, men vi fick åka hem tidigt då jag inte mådde bra och troligtvis fått i mig skaldjur så jag mådde illa som en gnu..

I morgon kommer pappa och christina ner och stannar en natt sen drar de vidare till Kalmar.

På måndag börjar 8 veckors sommarjobb, är inte så sugen på det men det blir väl bra när jag kommer igång.

Nu ska jag kurera mig så att jag blir frisk.

Puss!

Nu har jag ingen kroppsdel som

MMS

Nu har jag ingen kroppsdel som är smärtfri.. aj.. är trött som fan och hungrig. Men kul har jag! :) Nu ska vi skjuta AK4.. puss!


nu jävlar

MMS

nu jävlar


Jag är så tuff!

MMS

Jag är så tuff!


Yes

Det funkade!
Btw, den bilden som jag la in är nog en av de finaste jag sett. Kan det bli bättre =) två älsklingar på en bild..
Nu är det dags att nanna, annars kommer jag vara helt död i morgon.

Ha d bäst veckan som kommer, kommer sakna att läsa era bloggar..

Kram!


Testar att blogga från mobilen

MMS

Testar att blogga från mobilen så att jag vet att det funkar under veckan som kommer. 06.53 går tåget i morgon och det ska bli såå skoj. Tack lillaviola för att du berättade hur jag skulle gå till väga. Kram!


Majonäsburken och två koppar kaffe

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:


En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.


Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.


Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt ?ja?.

                                                                                                      

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.


Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.


Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.


Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil.


Sanden representerar allt annat - småsakerna.


Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.


Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.


Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.


Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om ?golfbollarna? först - sakerna som verkligen betyder något.


Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.


En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.


Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.


Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.



Tänkvärt!

Denna fick Håkan av en hälsocoach.. mycket, mycket tänkvärt =)


Ja jag förblöder ju inte..

Detta var den skada jag drog på mig igår.. den är minimal, jag vet.. men det gör förbaskat ont! Håkan säger att jag är klen..  Jag hade ju faktiskt kunnat snitta upp hela handen..

TFU-G

På torsdag ska jag fara upp till Berga utanför Stockholm på utbildning.
Jag ska så småningom bli hemvärnssjukvårdare och då måste man genomgå en TFU-G (totalförsvarsutbildning)
där man lär sig att skjuta och resa tält typ.
Behöver egentligen inte gå på den eftersom jag gjort lumpen (nästan) men det är så länge sedan så jag känner att jag behöver friska upp minnet.

Ska vara där i en vecka, det ska bli superroligt och det är ju inte helt fel att Berga ligger i stockholms skärgård =)

I morgon är det stranden som gäller, vi införskaffade ett parasoll idag för endast 69 kr, som hittat. Jättefint var det faktiskt.

När jag är i Berga ska jag försöka hinna blogga, men det är ingen garanti då vi har utbildning från 07.30 till typ 21.00
Kommer att bli en tuff vecka.

Puss!

Blod!!!

Aj aj aj jag skar mig i handen..

Ibland är man äckligt klantig... skulle skära bort plastband i från en nyckelring och råkade visst ha handen i vägen..



Tur att man är blivande syster så att man kunde operera lite hemma ;-)

Puss! (Aj!)

Halmstad

Då var man äntligen nere i Halmstad! Här ska jag vara i ungefär 10 veckor! Helt underbart...

Igår när jag kom ner så var det bara att kasta sig i duchen och åka ut till Håkans föräldrar, hans supergoa lillasyster tog ju studenten.

Grattis Annelii =)

Nu är man bouelänka också, Håkan åkte till danmark i morse och ska vara där tills på söndag, perfekt timing, NOT!

Men men jag har ju sällskap av alla goa djur =) Under sommaren tänker jag vägra vara bouleänka, jag ska med på varenda tävling heja fram min älskling. Om jag är ledig förstås.

Nu har jag en minisemester fram till torsdag då jag ska till Berga på hemvärnssjukvårdarutbildning nr 1, sen är det midsommar, sen börjar jag jobba på Nyhem servicehus.

Flummigt detta blev :P

Ha d bäst!

(mina vänner, jag saknar er redan.. kom hit å hälsa på!)

Puss!


Stadsparken, sista delen

Det är inte alla fester som kräver 4 långa inlägg =)

Här kommer de sista fulla bilderna och en liten film, där man hör Emmys lilla resonemang och Ullis som dör i bakgrunden =)



Karins och Emmys pussmunnar är underbara.. Lite olika kvalitet bara =)
Emmy hittade en igelkott som hon skrämde livet ur, stackars krake.
Tack mina vänner för en underbar kväll, kommer att sakna er så grymt mycket i sommar. Hoppas att ni kan komma och hälsa på.

Puss!

Stadsparken del 3

Kl 19 träffades vi i parken och dukade upp en festmåltid bestående av jordgubbar, vattenmelon, kladdkaka, spraygrädde och vitlökschips.. Jag hade även laddat upp med mitt smarriga smultronvin.
Vädret var perfekt och jag hade satt ihop en underbar mix av sommarlåtar.

Som vanligt så hade vi superkul med många gapskratt, vi fick en del blickar från folk runt omkring som försökte ha en lugn kväll.. Men det struntade vi fullständigt i.

Efter ett tag upptäckte vi till vår fasa att vi tagit med alldeles för lite dricka, Ullis och Emmy kastar sig i bilen och åker hem och häller upp resten av koskinkorvan (stavas det så?) och sen "lånar" hon lite av hennes pappas 60% strohrom.. Lite fjortisvarning där :P

När dom var åter så var det dags för lite kubb, och visserligen vann Emmt och Ullis två gånger av tre, men Karins regelvar att den gånger vi vinner är den som gills... så tyvärr Ullis, vi vann :P

Resten av kvällen satt vi och skrålade högt till musiken och blev uppätna av mygg...
När kl var 01 kände vi att det var nog och började arbeta oss mot parkeringen... Ullis var snäll nog som stöttade Emmy som tyckte att det var jättekul att busvissla på alla som gick förbi.

Jag och Emmy lämnar av Ullis och Karin och beger oss hemmåt.. fort går det inte, både hon och jag var rejält runda under fötterna.

Efter vägen får Emmy för sig att hon ska kissa och traskar ner mot ån, jag minns att jag tänkte att det där är ingen bra idé. Jag lyssnar efter ett plask men hör inget. Precis när jag tänker gå och leta efter henne så stapplar hon ut i från buskarna.

"Jag höll på att trilla ner i ån!! Jag fick kämpa för mitt liv!" Hon håller sina armar framför sig som är fulla med rivsår och blåmärken. Jag bryter ihop av skratt så där snällt som man gör när man är lite för full...

Färden fortsätter hem i sakta mak, väl hemma hos Emmy  upptäcker hon att hennes nycklar är borta!

Klockan är 02 på natten och jag var väldigt sugen på att sova, men vi vänder och går tillbaka till ån där hon kissade, hon pekade ut trädet där hon kissade, men där fanns inga nycklar. Vi beger oss tillbaka till stadsparken, jag orkar inte gå så jag hoppar upp på cykeln. Men jag vågra inte skjutsa henne så hon springer hela vägen!! Ungefär 3 km fram och tillbaka..

I parken är det mörkt och vi hittar inga nycklar, vi bestämmer oss att vända och cykla/springa hem.
Vi stannar ännu en gång vid ån och hon upptäcker att det var fel träd hon pekade ut. Vid det rätta trädet hittar vi alldeles intill vattnet, hennes penga och hennes kamera! Men ingen nyckel.. vi fortsätter en stund till och jag går till och med ut i vattnet för att hitta dem, men icke..

Vi får gå hem till Emmy, tack och lov bor hennes mamma på nedersta våningen och balkongdörren var öppen. (hennes mamma dock ej hemma) Vi får gör en öppning i kattnätet och jag hivar upp Emmy på balkongen, väl uppe så trampar hon i en kruka jord och dimper nästan i backen...

Kl 05 var jag hemma, helt slut. Men en roligare kväll har jag inte haft på länge. Har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.

Dagen efter får jag fylla i luckorna i Emmys minne, blåslagen som hon är... Vi skrattar gott ännu en gång och hon lovar att aldrig mer dricka... Hehe det tror jag när jag ser det..

Mycket långt inlägg, men detta vill jag minnas resten av mitt liv =)

Puss!

Stadsparken del 2

Blir tyvärr ingen berättelse ikväll heller då jag har huvudet fullt av tenta.. Vill inte riskera att något viktigt trillar ut..

Lite fler fulbilder kommer det upp i stället...
Fullare och fullare blir vi här..
Inte Ullis dock, men hon blir galnare och galnare i stället ;)


 

Oj så mycket bilder, det får bli fler i morgon, nu måste jag sova om jag ska orka med tentan...

Lite bildförklaringar bara: Bild nummer fyra, jag överraskar Ullis med en liten hälsning i sprutgrädde..
Bild fem, Emmy och Ullis inbillar sig att de vunnit i kubb och gör en segerdans. Bild nummer sex Karin och jag VANN kubben på riktigt. Bild nummer åtta, lägg märke till Emmys pose och sista bilden kolla Emmys rygg, hon har förstört min hälsning till Ullis!!!

Nattinatt
Puss!


Stadsparken del 1

Igår eller i morse kanske jag ska säga, kom jag hem kl 05
Det var länge sedan jag hade så kul! Tack kära vänner...

Eftersom vi då nästan höll igång i tolv timmar så måste jag dela upp alla bilder och berättelsen om en ovanlig kväll/natt.

Börjar meddom nyktra av alla 74 bilder..



Efter detta så började det nog fyllna till lite..
Posa är inte vår grej, fulbilder är vi dock experter på..
Om ni undrar över bild nr 4 så missade jag helt enkelt lite bara..


Berättelsen som vår vistelse i stadsparken blir i morgon, är alldeles för trött. Sov bara 5 timmar i natt och så har jag pluggat större delen av dagen. Vart? Jo i stadsparken. Det är underbart fint där med mycket vackra träd och växter och just nu har alla gäss och änder ungar så det finns extra mycket att titta på..

Vi höll på att bli uppäta av måsar idag när emmy fick för sig att mata gässens ungar.. som för övrigt inte var intresserade av en gammal pizzakant.. Gräs var godare..

God natt!

Puss

RSS 2.0